Automatizacija proizvodnje tvornice rasvjetnih tijela nabavom nove tehnologije

Naziv projekta: Automatizacija proizvodnje tvornice rasvjetnih tijela nabavom nove tehnologije

Kratki opis projekta: Dana 05.11.2021. poduzeće Dekor tvornica rasvjete d.o.o. potpisalo je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom Automatizacija proizvodnje tvornice rasvjetnih tijela nabavom nove tehnologije, referentna oznaka ugovora KK.11.1.1.01.0651. Provedba projekta sufinancirana je putem instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”.

Dekor tvornica rasvjete d.o.o. bavi se proizvodnjom svih vrsta rasvjetnih tijela za opremanje objekata, ulica, trgova i parkova. Provedbom ovog projekta poduzeće će izgraditi novi proizvodni prostor te nabaviti nove strojeve i opremu pomoću kojih će automatizirati proizvodnju. Navedena investicija će pridonijeti ispunjenju poslovnih ciljeva poduzeća: rast konkurentnosti, rast prihoda od prodaje i izvoza, povećanje produktivnosti i proizvodne efikasnosti, rast broja zaposlenih te povećanje učinkovitosti djelatnika. Ciljne skupine projekta su zaposlenici poduzeća te krajnji kupci u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.. 

Ciljevi projekta: Provedbom projekta će se povećati fizički kapaciteti proizvodnje, poboljšati energetska i resursna učinkovitost proizvodnje i unaprijediti znanja zaposlenika. Time se potpomaže održivi razvoj proizvodnje, jača se sposobnost poduzeća za natjecanje na međunarodnim tržištima i poboljšavaju se ključni elementi koji osiguravaju pozitivnu poslovnu klimu. Poduzeće će kroz investiciju osigurati nove proizvode na tržištima rasvjetnih i grijaćih tijela za koje već postoje dogovoreni kupci na inozemnom i domaćem tržištu. Dekor tvornica rasvjete će osigurati adekvatan prostor i opremu najviše tehnološke razine koja omogućava brži i kvalitetniji proces proizvodnje te proizvodnju novih vrsta proizvoda.

Očekivani rezultati projekta:

  • Rast konkurentnosti 
  • Rast prihoda od prodaje i izvoza
  • Povećanje produktivnosti i proizvodne efikasnosti
  • Rast broja zaposlenih
  • Povećanje učinkovitosti djelatnika

Ukupna vrijednost projekta: 2.890.254,34 €

EU sufinanciranje projekta: 995.421,06 €

Razdoblje provedbe projekta: 13.11.2021. do 31.12.2023.

Kontakt osoba za više informacija: Nevenka Varjačić, e-mail: nevenka@dekor.hr, tel: + 385 98 164 0601

Više informacija na www.strukturnifondovi.hr  i https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/jacanje-konkurentnosti-poduzeca-ulaganjima-u-digitalnu-i-zelenu-tranziciju/ 

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća Dekor tvornica rasvjete d.o.o.

Skip to content